Nebojša Krivokuća

Nebojša Krivokuća

Nebojša Krivokuća je rođen (1973) i odrastao u Beogradu. Ljubav prema muzici otkrio je zahvaljujući albumu „The Muppet Show vol. 1“, koji je dobio za peti rođendan od dve tetke uz posvetu „Da uvek sluša dobru muziku“. Prvi album koji je kupio bio je „Let’s Dance“ Dejvida Bouvija. Na prvoj probi prvog benda svirao je gitaru pozajmljenu od deda-ujke, u ruševinama stare biblioteke na Kosančićevom vencu.
Desetak godina radio kao autor, voditelj i muzički urednik nekoliko emisija na Radio Pingvinu i Radio Indeksu. Poslednja pesma koju je emitovao bila je „Going Underground“ The Jam.
Prvu kratku priču objavio je 1992. Objavljivao je tekstove o muzici, filmu i oglašavanju u nekoliko dnevnih novina i magazina.
Diplomirao je dramaturgiju na FDU. Autor je nekoliko izvođenih dramskih tekstova, od kojih je radio drama „Rejmond Karver za četvoro“ bila predstavnik Jugoslavije na Prix Europa festivalu 1998. godine.Od 1998. posvetio se pravljenju oglasnih kampanja. Za urađeno je nagrađivan na međunarodnim i lokalnim festivalima kreativnosti. Od 2007. godine je kreativni direktor agencije Communis DDB.
Autor je bloga Prešlicavanje i koautor bloga Tantos Desejos, posvećenog Mitru Subotiću Subi. Jedan je od urednika regionalnog blog-zina FlipFlipMeHeidi.
„39 pesama“ njegova je prva knjiga.

autor Nebojša Krivokuća

1 naslova [prikazano 1-1]

39 pesama

Nebojša Krivokuća

Broširani povez, Booka, 2013, ISBN: 978-86-88335-28-7, latinica
Junaci ove knjige nisu samo Dejvid Bouvi, R.E.M, Lu Rid, The Pixies, Idoli, Depeche Mode i svi ti divni umetnici čije su pesme poslužile kao povod, ...

U korpu

484 din

Stara cena:605 din

Ušteda:121 din (20%)