knjizara.com
Nastasja Marten

Nastasja Marten je francuska književnica i antropološkinja. Sve do studija u Parizu živi u Alpima. Sa 23 godine pridružuje se nomadskom plemenu Gvič na Aljasci. Priču o iskustvu suživota sa ovim narodom 2016. godine pretače u dokumentarnu prozu Dvilje duše: protiv Zapada, otpor ljudi sa Aljaske, koja je ovenčana prestižnom Luj Kasteks (Prix Louis Castex) nagradom Francuske Akademije.
Za Nastasjin život i stvaralaštvo boravak u planinama Kamčatke od ključne je važnosti. Tamo se zaputila da bi napisala antropološku studiju o Evenima. Pošto ju je veliki sibirski medved napao i povredio joj lice, usledili su meseci oporavka u Rusiji i Parizu. Ovo traumatsko iskustvo opisala je u romanu U očima zveri, koji je brzo našao put do čitalaca. Doživeo je čak 7 izdanja i štampan je u 62.000 primeraka u Francuskoj, a izdanje na engleskom jeziku omogućilo je globalni uspeh ove neobične literarne tvorevine. Preveden je i prevodi se na češki, danski, italijanski, poljski, portugalski, srpski, španski, slovenački, turski i hrvatski jezik.

autor Nastasja Marten

1 naslova [prikazano 1-1]

Nastasja Marten

Broširani povez, Clio, 2022, ISBN: 978-86-7102-661-1, latinica
Ono što se u avgustu 2015. godine dogodilo u planinama Kamčatke, u istočnom Sibiru, nije bio tek napad divlje životinje na preplašenog čoveka. Bio je ...
U korpu

1028 din

Stara cena:1210 din

Ušteda:182 din (15%)