knjizara.com
Muškarci koji mrze žene
Milenijum trilogija 1

Stig Lašon (autor)

Muškarci koji mrze žene
1119 din
Stara cena: 1399 din
U korpu

Kao i svake godine, i ovog prvog novembra bivšem industrijskom magnatu Henriku Vangeru za rođendan je stigao neobičan poklon – još jedan podsetnik na tajanstveni događaj iz prošlosti koji predstavlja neizdrživo breme za starca. On zato želi pokušati još jednom, pre smrti, da razreši misteriju koja ga muči decenijama...
Mikael Blumkvist je jedan od vodećih švedskih ekonomskih novinara. Suvlasnik je lista Milenijum, s čijom je glavnom urednicom deo jednog ljubavnog trougla. Poznat kao beskompromisan borac za rasvetljavanje ekonomskih malverzacija, ima besprekornu karijeru i izuzetnu reputaciju. Kada bude osuđen

za klevetu poznatog biznismena, naći će se na životnoj i poslovnoj prekretnici. Upravo tada dobija neočekivanu ponudu od Henrika Vangera... Može li mu prihvatanje ovog zadatka pomoći i u spasavanju Milenijuma, ali i sopstvenog kredibiliteta?

Bleda i anoreksičnog izgleda, istetovirana, ošišana skoro do glave, s probušenim nosom i obrvom – Lizbet Salander je najbolji istražitelj u prestižnoj stokholmskoj firmi za obezbeđenje. Putevi poznatog novinara i ove misteriozne devojke se ukrštaju, i oni će se suočiti ne samo sa misterijom iz prošlosti već i sa anomalijama savremenog društvenog poretka, koji dovodi do izražaja najgore ljudske osobine.

Muškarci koji mrze žene je prva knjiga u trilogiji Milenijum, čiji su glavni akteri neobičan par istražitelja, Mikael Blumkvist i Lizbet Salander.

„Najveći švedski fenomen od grupe ABBA”

People

„Zamislite filmove Ingmara Bergmana ukrštene sa romanom Tomasa Harisa Kad jaganjci utihnu”.

USA Today

„Superinteligentna mešavina priče o korporativnoj korupciji, pravnog trilera i napete psihološke drame o disfunkcionalnoj porodici.”

Maurin Korigan, Fresh Air (NPR)

„Muškarci koji mrze žene je zadivljujući roman. Baš kad sam pomislio da nema ničeg novog na horizontu, pojavio se Stig Lašon sa ovom predivnom neponovljivom pričom, koja me je potpuno osvojila.”

Majkl Koneli

„Sumnjam da ćete pročitati bolju knjigu ove godine”

Val Makdermid

„Tako mnogo više od običnog trilera, Muškarci koji mrze žene je sjajan roman velikih ideja. On se hvata u koštac sa pitanjima moći, korupcije, pravde dok vas vodi kroz zaplete i obrte zastrašujuće, napete misterije.”

Harlan Koben

„Muškarci koji mrze žene je tolstojevska reafirmacija misterije zatvorene ’sobe’, Agata Kristi za odrasle.”

Džon Burdet


Najčitaniji evropski autor 2008.

Najčitaniji roman svih vremena u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj!

Najčitaniji roman u Francuskoj u 2008. Veliki hit u Italiji, Španiji, Nemačkoj i većini evropskih zemalja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 3. izdanje, 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 503 str.; 978-86-7702-433-8;