Mrena

Milica Mićić-Dimovska (autor)

Mrena

794 din

Stara cena: 935 din

U korpu

Najnoviji roman "Mrena" Milice Mićić-Dimovske nosi vrlo simbolični naziv koji se može čitati dvojako, a što autorka prepušta onome ko ovo delo uzme u ruke. Jer, mrena je ta koja zamagljuje vid junakinje, ali je tokom proteklih dugih godina prekrivala i vid i um celog našeg društva, zarobljenog u neželjenu političku sudbinu.
"Mrena" je složena mozaična prozna konstrukcija u kojoj se prepliću najrazličitiji nivoi na kojima Milica Mićić-Dimovska ne beži i od radikalne kritike i žestokog imenovanja stvari.

Proteklih petnaest godina, kako kaže Radivoje Mikić, reprezentovale su svu dubinu nacionalne tragedije koju smo preživeli; nju autorka kroz fikciju u kojoj ipak možemo da prepoznamo mnogo toga stvarnog, dotiče i kroz pojedinačne, i porodične sudbine, koja ljude transformiše od navodno hrabrih do kukavica, i izmanipulisanih manipulanata. Autorka na taj način obnavlja i stara pitanja lažnih autoriteta, demistifikuje neiskrenost u odnosu na tradiciju i nacionalno, preispituje poziciju intelektualaca.


Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Solaris; 2015; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm.; 394 str.; 978-86-7560-122-7;