knjizara.com
Motivacija

Išta Leman (autor)

Motivacija
rasprodato

Uspešno školovanje podrazumeva sposobnost i volju. Međutim, vrlo često učenikovoj spremnosti da uloži neophodan, ili dodatni napor, nedostaje motivacija. I istraživanja i život pokazuju da motivisani učenici postižu prosečno bolje rezultate nego oni kojima motivacija nedostaje. Najvažnija je prava mera. I nedovoljno i preterano ulaganje napora – nedelotvorno je. Radoznalost i uživanje u radu – moćni su unutarnji pokretači. Učenje može da bude izuzetan doživljaj, pogotovo u takozvanoj fazi euforične udubljenosti. Ali gde u detetu izvire taj unutarnji podsticaj da nešto sazna, čak i kad to zahteva veći napor? Kako pokrenuti ovaj motor? Šta je motivacija? Kakva je uloga stresa i em

ocija? Zahteva li učenje neke posebne uslove? Odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja u vezi sa temom motivacija – pronaći ćete u ovoj knjizi.
Ovaj priručnik nudi jasne i praktične savete i vežbe koji mogu da pomognu roditeljima i nastavnicima da podstaknu u deci želju za učenjem. On nas upućuje u tajnu šta umanjuje, a šta pokreće motivaciju. A budući da knjiga sadrži i testove, sastavljene u skladu sa dečjim uzrastom, pokazuje nam gotovo nepogrešivo gde leže detetove mogućnosti, a šta su mu slabosti. Daje nam, takoreći, primenjiv plan za pomoć detetu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Motivacija , Učenje
Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 144 str.; 978-86-521-0722-3;