knjizara.com
Mosad : najveće misije izraelske tajne službe

Nisim Mišal, Majkl Bar-Zohar (autor)

Mosad : najveće misije izraelske tajne službe
2500 din
U korpu

Knjiga MOSAD govori u detalje o čuvenim akcijama najčuvenije obaveštajne agencije na svetu. Knjiga je objavljena najpre u Izraelu 2010. godine, a onda par godina kasnije i na engleskom jeziku. Ovo je prva knjiga o Mosadu na srpskom jeziku stranih autora.
Suština Mosada su njegovi bezimeni ratnici, svi oni muškarci i žene koji rizikuju svoje živote, pod lažnim imenima žive odvojeno od svojih porodica i sprovode neustrašive operacije u neprijateljskimdržavama, u kojima i najmanja greška može da dovede donjihovog hapšenja, mučenja ili smrti.
Tokom Hladn

og rata, najgore što je moglo da se desi tajnom agentu koga bi zarobili Zapadni ili Komunistički blok, bilo je da na jednom od hladnih, maglom obavijenih berlinskih mostova bude razmenjen za nekog drugog agenta. Ruski ili američki, britanski ili istočnonemački agenti su uvek bili svesni toga da nisu sami i da uvek ima nekoga ko će da ih vrati na sigurno. Za usamljene ratnike Mosada, međutim, nema razmene na maglovitim mostovima - oni svoju smelost plaćaju životom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Tajne organizacije
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Magelan Press; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 417 str.; 978-86-88873-20-8;