More Palicija

Ada Murolo (autor)

More Palicija

616 din

Stara cena: 770 din

U korpu

Ada Murolo nas vodi, zajedno sa Adelom, glavnom junakinjom romana, u senzualni svet juga Italije, gde se čula i pejzaži stapaju sa sećanjima i slikom posleratnog italijanskog društva. Palici, grad na obali Jonskog mora, i porodična kuća vratiće junakinju u svet detinjstva ispunjen mirisima mora, žukve i jasmina, ukusima maslina i kolača od tvrdog brašna i kandiranog voća, zvucima starih satova i melanholičnim klavirskim melodijama.

Adela se prepušta svetu koji je iščezao i uspomeni na živopisne stanovnike koji su obeležili Palici pedesetih godina prošlog veka.

Bajke iz detinjstva postaju stvarnost, a ona je opet ona devojčica koja s balkona posmatra uličnu vrevu, ljude na gradskom trgu i pučinu.Može li nostalgija da popravi narušene porodične odnose i da li će Adela u sećanjima pronaći rešenje ili iluziju utočišta? – ključna su pitanja oko kojih autorka plete niti ove priče. Zanimljiv zaplet i lagana, snovidna atmosfera doprinose da se ovo delo čita u jednom dahu.

Roman je osvojio brojne književne nagrade u Italiji, od kojih i specijalnu nagradu Rhegium Julii-Selezione Opera Prima, kao i Il Molinello (2014), italijanski pandan Nobelovoj nagradi u oblasti književnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 262 str.; 978-86-6457-026-8;