knjizara.com
Molim te, pazi na mamu

Kjung-suk Šin (autor)

Molim te, pazi na mamu
rasprodato

Park So-njo, majka petoro odrasle dece, dolazi u Seul da ih poseti. Međutim, na krcatoj železničkoj stanici, gubi joj se svaki trag. Iz perspektive kćerke, najstarijeg sina, muža, ali i same So-njo, razotkrivamo složenost međuljudskih veza i upoznajemo ženu koja je čitavo svoje postojanje, bez obzira na skrivene želje i čežnje, posvetila samo deci. Četiri priče i četiri perspektive – gubitak, bes, krivica i žrtvovanje – otkrivaju nam vrtlog osećanja koja izranjaju usled tajanstvenog nestanka jedne majke i žene. Ali ovo nije priča o

jednoj majci, već o mnogim majkama koje su više „naše“ nego „svoje“, o ženama čiji se životi krune kada se porodične niti s vremenom olabave a deca krenu svojim putem.
Pojedine knjige imaju moć da nas menjaju, da promene način na koji doživljavamo sebe i način na koji se ophodimo prema najbližima. Molim te, pazi na mamu jedna je od tih knjiga. Ona nam može poslužiti kao opomena da važne osobe u životu ne treba uzimati zdravo za gotovo, ona oslobađa čak i neprijatne uspomene, krivicu i tugu, uzdrmava nas do srži. Ova knjiga predstavlja prag: kad ga jednom pređemo, više nećemo biti isti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Azijske književnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2012; Broširani povez; latinica; 21 cm; 254 str.; 978-86-7702-226-6;