knjizara.com
Mihajlo Mitrović: projekti, graditeljski život, ideje

Aleksandar Kadijević (autor)

Mihajlo Mitrović: projekti, graditeljski život, ideje
rasprodato

Monografiju posvećenu životu i delu arhitekte Mihaila Mitrovića - projekti, graditeljski život, ideje. Bogato ilustrovana, knjiga je zanimljiva i za širi krug čitalaca, posebno kad je reč o razgovoru u ateljeu ovog velikana srpske arhitekture, jednog od najvećih, kako kažu stručnjaci, u XX veku.Ono što je doista nesumnjivo jeste to da je Mihajlo Mitrović najistaknutiji akter naše arhitektonske scene druge polovine dvadesetog veka a njegov obiman, složen i izazovni opus, koji se idalje uvećava, svakako će biti predmet novih preispitivanja ivrednovanja dok će Kadijevićeva knjiga poslužiti, pored uvida uautorove stavove i ocene, i kao dragocen izbor podataka i informacija. Monografija se zav

ršava intervjuom koji je Kadijević vodio sa Mitrovićem. Umesno postavljena pitanja i zanimljivi odgovori doneli su dragoceni dokument o viđenju savremenih arhitektonskih zbivanjakod nas i u svetu jednog radoznalog posmatrača, visprenog analitičara, neumornog putnika i, naravno, aktivnog učesnika. Knjiga obiluje ilustrativnim materijalom koji čine porodične i poslovne fotografije, grafički i fotografski prikazi objekata, te Mitrovićeve arabeskne crtačke putne beleške.
Garancija kvaliteta monografije bile su - Nagrada "Pavle Vasić" i "Inicijal" Sajma knjiga u Nišu. U dobar čas... autor je dobio Nagradu novosadskog Salona arhitekture.


Ostali naslovi iz oblasti: Arhitektura

Izdavač: Nezavisna izdanja; 1999; Broširani povez; latinica; 24 cm; 224 str.;