knjizara.com
Metro 2035

Dimitrij Gluhovski (autor)

Metro 2035
1791 din
Stara cena: 1991 din
U korpu

Dve hiljade trideset peta, godina velikih preokreta. Malobrojni preživeli još uvek se kriju po mračnim tunelima Moskovskog metropolitena, podeljeni u gradove-države i koncentrisani samo na to da prežive još jedan dan. Godine u podzemlju već počinju da ostavljaju posledice na ljude, bolesti su sve učestalije, nada da je još neko preživeo polako počinje da kopni. Nekadašnji heroj Artem sada je slomljen i razočaran, stalker omražen zbog preteranog izlaganja radijaciji, a na sve to i brak mu je u krizi.

Međuti

m, po cenu da ga proglase ludim, Artem kreće u odiseju kroz podzemni i nadzemni svet, praćen misterioznim starcem Homerom, kako bi dokazao da signal koji je uspeo da uhvati preko radija nije samo varka uma i da zaista, negde na površini, postoji utopijsko mesto Polarne Zore, čiji su stanovnici uspeli da prežive i da očuvaju tekovine civilizacije.

Mračni, polupotopljeni tuneli prepuni su opasnosti i Artem će ubrzo uvideti da svaka stanica ima svoju malu prljavu tajnu. A najveća iznenađenja dočekaće Artema upravo na dnevnoj svetlosti...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ruska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2. izdanje, 2019; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 416 str.; 978-86-6457-259-0;