Meri Balog

Meri Balog

Meri Balog je odrasla u Velsu, zemlji planina i mora, pesme i legendi. Kada se preselila u Kanadu, sa sobom je ponela muziku i živu maštu svoje rodne zemlje. Prešla je okean da bi radila kao nastavnik, ali je u novoj domovini u stvari započela svoj kreativni rad na knjigama u kojima uvek slavi moć ljubavi.

Meri Balog piše o istorijske romanse iz 18. i 19. veka. Iako se ljudska priroda kroz vekove nije promenila, menja se način na koji se muškarci i žene odnose jedni prema drugima, i u tome autorka nastoji da bude politički ispravna. U suprotnom, smatra ona, otuđila bi čitaoce ako bi imala previše dominantne muškarce i previše potčinjene žene. Iako bi to možda bio istorijski tačan model, on ne može da prođe u modernim romanima. Junaci moraju da budu osetljivi prema ženama i da ih poštuju iako su u ono vreme bili očigledno znatno dominatniji nego savremeni muškarci. Slična stvar važi i za žene. Moraju da budu malo potčinjenije jer u ono vreme nisu bile nezavisne. Bile su pre vlasništvo nego ličnosti, a takav lik žene u modernom romanu ne bi prošao, pa zato mora da im se da i čvrstina karaktera. I u svemu tome likovi moraju da budu istiniti za istorijsko doba u kome se radnja odvija. Zato pisac ima dvostruki zadatak: da likovi budu istorijski tačni a da ipak budu prihvatljivi savremenom čitaocu.

autor Meri Balog

1 naslova [prikazano 1-1]

Pomalo opasno

Meri Balog

PortaLibris, 2006, ISBN: 86-7818-029-3, latinica
Upoznajte Bedvine, šetoro braće i sestara, strasnih, moćnih, odvažnih i senzualnih muškaraca i žena. Ceo London priča o društvenom događaju sezone, ...

U korpu

492 din

Stara cena:616 din

Ušteda:124 din (20%)