knjizara.com
Mera

Niki Erlik (autor)

Mera
799 din
Stara cena: 999 din
U korpu

Da li smo osuđeni da želimo ono što ne možemo da imamo?

Osmoro običnih ljudi. Jedna nesvakidašnja odluka. Dan, naizgled, kao svaki drugi. Probudiš se, popiješ kafu i kreneš na posao. Ali danas, kad otvoriš svoja ulazna vrata, pred njima te čeka drvena kutijica. U njoj leži tvoja sudbina: odgovor na pitanje koliko ćeš tacno godina živeti.

Od kuća u predgrađu do šatora u pustinji, svaka osoba na svim kontinentima dobija istu kutiju. I svet u trenu tone u kolektivnu histeriju. Odakle su se pojavile sve te kutije? Šta znače? Je li ono što obećavaju istina?

Dok društvo u

rasulu pokušava da se ujedini, svi su suočeni s istom strašnom odlukom: žele li da saznaju koliko će živeti? I ako žele, šta da rade s tim saznanjem?

„Mera” prikazuje rađanje tog novog sveta kroz život niza upečatljivih likova, čije se odluke i sudbine prepliću. Tu su najbolji drugovi čiji su se snovi zauvek spojili, dopisni prijatelji koji utehu nalaze u nepoznatom, par koji je verovao da nema potrebe za žurbom, doktor koji ne može da spase samog sebe i političar čija se kutija pretvara u bure baruta koje na kraju menja sve.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Naučna fantastika , Distopija
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Publik Praktikum; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 303 str.; 978-86-6152-140-9;