knjizara.com
Jahač oluje
četvrta knjiga o Rigantima

Dejvid Gemel (autor)

Jahač oluje
1119 din
Stara cena: 1399 din
U korpu

Varleski kralj i njegovi plemići oteli su Rigantima zemlju, slobodu i kulturu. Iz njihove drevne prestonice vlada okrutni Mojdart, a magija zemlje je gotovo u potpunosti nestala. Samo na krajnjem severu Crni Riganti žive slobodno. Njihov najveći ratnik i zaštitnik je Kalin Ring, Gavranovo Srce, koji se sprema za dan kada će Mojdartova vojska doći da ih uništi.

Ali na jugu besni građanski rat, a zemlja je ogrezla u pokoljima i krvi. Tamo Mojdartov sin, Garša Mejkon - Jahač Oluje, predvodi Eldejkersku četu u odbranu kralja. Pa ipak, najveća opasnost Jahaču Oluje preti sa sasvim druge strane.

Gavra

novo Srce i Jahač Oluje, junaci neverovatne hrabrosti i prirodni neprijatelji, nisu ni svesni da sudbina sveta leži u njihovim rukama. Davno zaboravljeno zlo iz drevne prošlosti budi se u krvoproliću kako bi ispunilo svoj užasni cilj. I dok se ogromna vojska tame približava, samo nekoliko hiljada severnjaka ustaje u odbranu sveta. A najveći ratnici među njima su gorštaci čije je ime donedavno bilo zabranjeno – Riganti.

„Završnica serijala o Rigantima ispunjena je mitskim junacima i žestokom akcijom.” – Publishers Weekly GJ

„Izuzetno sam veliki fan Dejvida Gemela.” – Mark Lorens

„Gemel stvara izuzetno uverljive heroje i majstorski se igra našim emocijama.” – Bookreview

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Naučna fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2023; latinica; 21; 462 str.; 978-86-300-0363-9;