knjizara.com
Menadžment - prevod 8. izdanja

Stiven P. Robins (autor)

Menadžment - prevod 8. izdanja
rasprodato

Ovaj svetski bestseler je, po mišljenju mnogih stručnjaka, najbolji udžbenik menadžmenta u svetu. Dr Robbins je autor najprodavanijih udžbenika iz oblasti menadžmenta i organizacionog ponašanja, a dr Coulter priznati autor iz oblasti menadžmenta i strategijskog menadžmenta. Autori na vrlo jedinstven i popularan način određuju i predstavljaju složenu i aktuelnu problematiku menadžmenta. Može se sasvim sigurno konstatovati da je ovaj udžbenik povezao teoriju i praksu menadžmenta na izuzetno uspešan način.
Poznato je da je menadžment kao praksa vrlo star. S druge strane, proučavanje menadžmenta kao naučne discipline relativno je mlado. Tehnološki, tržišno-e

konomski, politički, društveni, kao i globalni faktori, utiču na oblikovanje prakse i teorije menadžmenta. Ovaj udžbenik je uspešnije od drugih povezao sve navedene faktore koji učestvuju u oblikovanju jedinstva prakse i teorije menadžmenta.
Bez obzira na problem standardizacije prevoda sa engleskog jezika, smatram da će ova knjiga postati nezaobilazan udžbenik ne samo za studente osnovnih, specijalističkih i magistarskih studija na kojima se proučava menadžment, već i za menadžere svih nivoa u organizacijama (profitnim, ali i neprofitnim).


Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Data status; 2005; latinica; 24 cm; 606 str.; 86-7478-016-4;