knjizara.com
Matematika 5 - zbirka testova iz matematike za 5. razred osnovne škole

Matematika 5 - zbirka testova iz matematike za 5. razred osnovne škole
rasprodato

Zadaci su sastavljani u skladu sa obrazovnim standardima. Poslednji zadatak u svakom testu urađen je po modelu PISA testa.
Rešavajući zadatke po modelu PISA testa, učenici stiču funkcionalno znanje, uče kako znanje stečeno u školi da primene u životnim situacijama!
Ovakav vid testova sa dodatkom zadataka po modelu PISA testa, olakšaće nastavnicima procenu u kojoj meri su učenici usvojili znanja predviđena nastavnim programom kao i da li učenici ta znanja umeju da upotrebe i kako.
Nastavni sadržaj matematike u 5. razredu obuhvata šest nastavnih oblasti. Za svaku nastavnu oblast urađena su dva testa (grupa A i grupa B). Za kraj 5. razreda, data su

dva završna testa (grupa A i grupa B) koji obuhvata celokupno gradivo 5. razreda. Na kraju zbirke data su rešenja za svaki zadatak, tabele bodovanja i predlog ocenjivanja.
U izradi ovih testova, uz univerzitetske profesore uključeni su iskusni stručnjaci iz nastave. Stručni konsultant je dr Dragica Pavlović Babić, koordinator za PISA testiranje za Srbiju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Matematika za decu
Ostali naslovi iz oblasti: Matematika

Izdavač: Čigoja; 2013; ćirilica; 31 cm; 978-86-7558-962-4;