knjizara.com
Malinče

Laura Eskivel (autor)

Malinče
rasprodato

Između ljubavi prema narodu i čoveku koji je opčinio ona bira put kojim pokušava da objedini želje i osećanja. Da li je takav kompromis sa najdubljim emocijama blagoslov sudbine ili kazna za zabranjenu ljubav? Na to pitanje svojim životom i sudbinom pokušava da odgovori verovatnonajpoznatija i najtragičnija žena u meksičkoj istoriji!

Malinče je novi, dugo očekivani roman, o jednoj od najkontroverznijih ličnosti iz istorije Meksika, Malinalji, najpre obožavanoj, a kasnije oklevetanoj ljubavnici Ernana Kortesa, koja je imala ulogu prevodioca u odnosima Španaca i Asteka tokom osvajačkih pohoda, da bi kasnije vekovima bila optuživana da je izdala svoj narod.

U ovoj knj

izi, dijalogu, truda mašte i istorijske rekonstrukcije, Laura Eskivel svojim napetim ali toplim stilom iznosi životnu priču o ženi koja je verovala da će stranac Ernan Kortes staviti tačku na užasavajuće običaje žrtvovanja ljudi u okviru astečke religije, ali koja će, umesto toga, otkriti ne manje krvavu okrutnost osvajača.

Ovo je nezaboravna priča, koju autorka smatra možda najizazovnijom, jer se bavi dvema temama koje su, prema njenom mišljenju, najvažnije, a to su: meksičko tlo i položaj žene.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Latinoameričke književnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2007; Broširani povez; latinica; 21 cm; 180 str.; 978-86-7346-626-2;