knjizara.com
Mali saveti za bolji život

Milena Trobozić Garfild (autor)

Mali saveti za bolji život
rasprodato

Knjiga naše poznate pozorišne i filmske producentkinje, PR stručnjaka i glumice Milene Trobozić Garfild predstavlja kolaž njenih misli, tekstova iz blogosfere, ali i veoma autentičnih iskaza vezanih za njene mnogobrojne profesije ili živote, kako ih ona još naziva.
Jedan broj tekstova je posvećen televiziji, filmu, pozorištu i advertajzingu, a spaja ih promišljanje o publici i posebno pitanje - kako je osvojiti. To i jeste danas ključno pitanje menadžmenta u kulturi, ono kome bi trebalo dati mnogo veći značaj i u teoriji, a posebno u praksi. Brojni tekstov

i iz ove korisne knjige posvećeni su i pitanjima iz svakodnevnih praksi - oni pretežno obrađuju promene koje je sa sobom donela digitalna revolucija. Sve se to dešava na relaciji od Beograda do Vašingtona, pa tako otkrivamo i šta je nestalo sa novim tehnološkim spoznajama, a šta će uvek živeti i kako će svoj identitet prilagoditi promenjenoj stvarnosti. Mali saveti za bolji život zasnivaju se takođe na esejističkim, blog-dnevničkim kontemplacijama, tj. zapisima/odlomcima iz života savremenih žena, zatim američkog trenda look-alike... Posebna pažnja poklonjena je gubljenju dobrih međuljudskih odnosa u svetlu zapadnog manira iza koga retko stoje iskrene želje, osobine i namere.
To su samo neka od pitanja koja Milena Garfild na uzbudljiv i autorski originalan način preispituje. Stil je ličan i ide u rasponu od akademskog do novinarskog... Intimističkom knjigom saveta iz sopstvenog iskustva Milena Garfild ne pretenduje na bestseler za samopomoć, ona nas uvodi sa velikim žarom u svet prenosa velikih scenskih spektakala, ali nas isto tako podseća i na to kako se sinergijski procesi mogu da dese kada i ako postoji dobro strateško planiranje pri pristupu tokovima novca.

Imajući u vidu važnost kulturološkog i stručno-edukativnog, ali, zašto da ne, i zabavno-informativnog doprinosa ove knjige, napisane po svim kriterijumima duha vremena, svesrdno je preporučujem čitaocima.
dr Milena Dragićević Šešić, red. prof. Fakulteta dramskih umetnosti, Beograd

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Svakodnevni život
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Samizdat B92; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 92 str.; 978-86-7963-441-2;