knjizara.com
Lovac na bogatstvo

Dejzi Gudvin (autor)

Lovac na bogatstvo
rasprodato

Godine 1875. austrijska carica Sisi je žena koju želi svaki muškarac a kojoj svaka žena zavidi.
Šarlot Berd je bogata naslednica koju tek uvode u društvo. Ne snalazi se najbolje u tesnim stegama puritanskih strogih pravila i odušak pronalazi u novom hobiju – fotografiji, umetnosti koja još uvek izaziva sumnjičavost u visokim krugovima.
Kapetan Bej Midlton je privlačan, mlad i najbolji konjanik u Engleskoj. Pošto mu je porodica osiromašila, ostao je bez nade da će moći da kupi konja koji mu je potreban da bi pobedio u Velikoj nacionalnoj trci. No, kada Šarlot upozna Beja, stiče utisak da je on u potpunosti razume i ne vidi u njoj samo bogatu naslednicu.
U Englesku ubr

zo dolazi austrijska carica Elizabeta, slavna lepotica Sisi, da bi pobegla od uštogljenog austrijskog dvora koji je guši i da bi tu provela lovnu sezonu. I sama izvanredna u sedlu, Sisi zahteva da joj obezbede najboljeg putovođu u Engleskoj. U pratnju joj je dodeljen kapetan Midlton. Slab na žensku lepotu i neodlučan u svojim ambicijama – izuzev u jednoj, da pobedi na Velikoj nacionalnoj trci – Midlton započinje romansu sa caricom.
Zapleten u mrežu osećanja, između otresite ali neugledne engleske devojke i ohole i zanosne carice, Bej nas vodi kroz neodoljivu priču o javnom životu i tajnim čežnjama velikih istorijskih ličnosti edvardijanskog doba.

„Izuzetni portreti likova i fantastična preciznost prenošenja atmosfere ovog raskošnog perioda oživeli su u potpunosti ovaj roman pun strasti, uzbuđenja i političkih intriga.“ The Lady

„Veliki talenat Gudvinove bogato se ogleda u ovom istorijskom kalamburu u kojem ćete sasvim sigurno uživati.“ Sunday Express

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 488 str.; 978-86-521-1777-2;