knjizara.com
Ljubavnici

Vendela Vida (autor)

Ljubavnici
rasprodato

Ivon, koja je nedavno postala udovica i ima dvoje odrasle dece vraća se u Daču, malo tursko letovalište gde su ona i njen muž boravili dvadeset osam godina ranije. Želi da uroni u toplo more i pesak i da se priseti lepog perioda svog života, ali ne uspeva da pronađe mir.
Pod teretom sećanja i novih priča iz neposrednog okruženja, Ivon se vezuje za jednog novog poznanika – turskog dečaka Ahmeta koji prodaje školjke na lokalnoj plaži. Ovo nevino prijateljstvo daje joj nadu da će možda ponovo moći da se zbliži sa svojom decom. Međutim, strašan udes pretvara njen odmor u haos, a savest počinje užasno da je muči.
U uzbudljivoj i psi

hološki razrađenoj priči o ženi koja se bori da pobegne iz kandži parališućeg bola, Vendela Vida pripoveda nam jasnim stilom punim gorkog humora i dubokih osećanja, predstavljajući nam svoju nezaboravnu junakinju u divnom i tajanstvenom okruženju.

„Ljubavnici su zavodljiv, promišljen, uznemirujuć roman. Naši životi su nalik putovanjima... i nadamo se da ćemo putem postati mudriji. Vendela Vida o takvom putovanju piše izvrsno.“
Washington Post

„Izuzetna priča o ženi koja otkriva kako da ponovo zavoli život.“
The Times

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2011; Broširani povez; latinica; 20 cm; 210 str.; 978-86-521-0696-7;