knjizara.com
Ljubav u vazduhu

Jani Virk (autor)

Ljubav u vazduhu
720 din
Stara cena: 900 din
U korpu

Junak romana Ljubav u vazduhu je sredovečan muškarac kome se neočekivano raspao brak. On ostaje sa ćerkom i pokušava da osmisli život koji mu se srušio na glavu.
Posvećen ćerki, razapet između obaveza u školi u kojoj radi i muzičke karijere s bendom s kojim nastupa po klubovima, između Slovenije u kojoj živi i Meksika u koji mašta da ode, između propalog braka i novih ljubavi u koje s vremena na vreme uplovljava, Virkov junak traga za ljubavlju koja mu izmiče i za razumevanjem koje pokušava da dobije od drugih i da pruži drugima.
Ljubav u vazduhu je uzbudljiv roman o ljubavi i kazni, o strasti i praznini, o muzici i iskustvu srednjeg doba.Junak romana Blaž,

ljubitelj Santane i Markesa, usamljeni čovek u potrazi za ljubavlju, nije samo junak našeg doba već je i junak naše svakodnevice. Njegovi pokušaji da ostvari ljubav, krećući se od jedne do druge veze, što ga na kraju dovodi do meksičke tekile, pokazuju se kao nešto neizvesno ineuhvatljivo, poput ljubavi u vazduhu.
Virk je vruhunski pripovedač koji u malim događajima u svakodnevici oblikuje složene, zanimljive i podsticajne priče iz savremenog života. U Ljubavi u vazduhu ispričana je jedna takva vrtložna priča puna preokreta i podsticajnih pitanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Slovenačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Arhipelag; 2021; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 149 str.; 978-86-523-0346-5;