knjizara.com
Ljiljana Živković

LJiljana Zivkovic (1978, Grac) odrasla u Nemackoj, magistar nauke o jeziku. Prvu pesmu objavila na nemackom jeziku 2008. u zbirnoj antologiji "Odabrana dela XI" biblioteke pesama pisanih na nemackom jeziku ("Ausgewählte Werke XI" der "Bibliothek deutschsprachiger Gedcihte"). Otada uspesno objavljuje pesme i kratke price na nemackom i srpskom jeziku.
2009. godine je sa dve nemacke poeme medju pobednicima 7.Nemackog knjizevnog konkursa Bonskog sajma knjiga Migracija "Postati glas - pokazati lice" (Literaturwettbewerb der 7.Bonner Buchmesse Migration "Stimme werden - Gesicht zeigen") pod pokroviteljstvom Bonskog instituta za istrazivanje migracija i interkulturalnog ucenja i agenture za integraciju, smestene u Bonu pod pokroviteljstvom Evangelicke crkve.Zastupljena je u vise od 13 antologija na nemackom i srpskom jeziku.
Za svoje knjizevne uzore bira Liona Fojhtvangera, pisca XX veka koji je svetsku slavu stekao istorijskim romanima, isto tako ljubitelja macaka, kao i savremenika Branka Dragasa, vrhunskog ekonomistu i pisca.Zivi i radi u Beogradu.

autor Ljiljana Živković

2 naslova [prikazano 1-2]

Ljiljana Živković

Broširani povez, Alma, 2009, ISBN: 978-86-7974-145-5, latinica
Rasprodato

Ljiljana Živković

Broširani povez, Alma, 2012, ISBN: 978-86-7974-245-2, latinica
Rasprodato