knjizara.com
Linkolnov auto-put

Ejmor Touls (autor)

Linkolnov auto-put
1274 din
Stara cena: 1499 din
U korpu

Emet se vraća kući da preuzme svog mlađeg brata Bilija, raskrsti s poslovima koji se tiču imanja njegovog pokojnog oca i zauvek ode iz grada. Otkako je izašao iz popravnog doma za maloletnike u Kanzasu, gde je odslužio kaznu, Emet želi samo jedno: da i on i brat započnu život iznova – a to znači da se otisnu na blistavi zapad.Prerano sazreli Bili ima sopstvene planove – da otputuje u San Francisko, gde ih, kako on veruje, čeka njihova majka, koja ih je odavno napustila. Međutim, samo što su utovarili svoj oskudni prtljag u Emetov svetloplavi studebejker, stižu Dačes i Vuli, begunaci iz istog popravnog doma koji je Emet upravo ostavio za sobom.

Nezasiti Da

čes i njegov odani ali ne mnogo bistri saputnik Vuli, nižući dobronamerne nesmotrenosti jednu za drugom, ubrzo kvare Bilijev plan da se otisne širokim drumom. Svi ovi mladi ljudi u tom putovanju vide šansu da ostvare svoje snove, izravnaju račune i obogate se. I jedno obično putovanje začas postaje fantastična odiseja puna prepreka, zlikovaca i prevara kakve mogu da savladaju samo junaci.

Prepun života, šarma i nezaboravnih likova, Linkolnov auto-put je jedinstveno putovanje kroz Ameriku pedesetih godina dvadesetog veka, delo majstora pripovedanja.

„Sa svojim izuzetno oblikovanim likovima, predivnim stilom i istinskim osećajem za čast, Linkolnov auto-put već ostavlja utisak sazrelog američkog klasičnog dela koje će stajati rame uz rame s romanima Lovac u žitu i Kako ubiti pticu rugalicu.“
– Red

„Fantastično! Mudar, duhovit i u celini predivan, ovaj roman je vrhunsko pripovedačko delo. Jedna od onih retkih i posebnih knjiga koje nas vraćaju sebi.“
– Daily Mail

Autor bestselera Džentlmen u Moskvi
Bestseler New York Timesa prodat u više od 1.000.000 primeraka

„Ovim romanom Touls je zaslužio mesto uz Keruaka, Stajnbeka i Virdžiniju Vulf.“
– Observer


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 600 str.; 978-86-521-5034-2;