Lenova pustinja

Bil Leonard i Severnoafrička kampanja 1941-1942

Džerard Vilijams (autor)

Lenova pustinja

528 din

Stara cena: 660 din

U korpu

Prvi u seriji romana povezanih likom Velšanina Leonarda, koji se kretao linijama frontova Severne Afrike, Italije, dospevajući i do Koreje, Odese, Argentine...
Ljubavne priče koje se pletu oko Lenovog lika nisu ništa manje zanimljive od ratnih avantura koje on doživljava, a kroz koje nas pisac svojom ubedljivom narativnošću vešto sprovodi.
Ovo je pravi roman za poklonike priča o Drugom svetskom ratu, naročito za one koji žele da osete mirise i čuju zvuke Zapadne pustinje, o kojoj se premalo izveštavalo. A te 1941. Britanci su se povukli i Kairo je bio pred padom – nacistički špijuni bili su svuda.

Vojnici sa svih strana Carstva navirali su u Egipat pred jednu od odlučujućih bitaka Drugog svetskog rata – bitku kod El Alamejna.
Vodnik Bil Leonard suočava se s moćnim severnoafričkim korpusom. Njegovi okršaji prsa u prsa s neprijateljima podsećaju na to da sukob iz 1941. i 1942. nimalo nije bio nalik ratovanju izdaleka. Lenu u borbama pomažu: odred smrtonosnih Gurki, koji vitlaju kukri-noževima, a specijalnost im je ubijanje Nemaca jednim jedinim potezom krivog sečiva uvis; jevrejske izbeglice koje govore nemački i žele osvetu zbog sve okrutnijih zverstava u Holokaustu, kao i maorski ratnici, od čijih se haka-napeva ledi krv u žilama.Osim ratnih borbi Len vodi i one lične – pokušavajući da se izbori s odgovornostima koje mu je donelo unapređenje, sa ljubavlju prema dve žene, ali i s ubilačkim namerama izdajnika Stenlija Lofthausa...

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Admiral Books; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 236 str.; 978-86-88617-56-7;