knjizara.com
Leksikon neimara - Encyclopaedia architectonica

Zoran Manević (autor)

Leksikon neimara - Encyclopaedia architectonica
2750 din
U korpu

Nakon osam godina izlaska iz štampe prvog izdanja “Leksikona srpskih arhitekata 19. i 20. veka” (1999), nastalog kao zajednički plod saradnje Kluba arhitekata i Građevinske knjige, objavljeno je i treće, dopunjeno izdanje pod nazivom “Leksikon neimara”.
“Građevinska knjiga” novim izdanjem još jednom je pokazala stručnoj i široj čitalačkoj publici da je neprikosnoveni izdavač na polju arhitekture i građevine, pogotovo što je ova knjiga u velikoj meri dopunjena novim ličnostima, podacima i autorskim delima. Dopune se, pre svega, odn

ose na dodavanje novih jedinica, odnosno arhitekata i građevinaca, kao i proširivanje već postojećog teksta novim delima istih, odnosno fotografijama njihovih radova.
Treće, dopunjeno izdanje ima za cilj, kao uostalom i prethodna, da sakupi sve što je do sada zabeleženo, ali i da podstakne beleženje svega onoga što je ranije nastajalo: podatke o manje poznatim autorima i njihovim delima.
Leksikoni traže stalna ažuriranja, što zahteva uvid u čitavo stanje, kako istoriografsko, tako i ono “in situ”. Tačnost, konciznost i temeljitost iznetih podataka u Leksikonu, prava su preporuka za njegovu kontinuiranu upotrebu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Arhitekti
Ostali naslovi iz oblasti: Arhitektura

Izdavač: Građevinska knjiga; 2008; Tvrd povez; ćirilica; 30 cm; 397 str.; 978-86-395-0574-5;