Kvaka 22

Džozef Heler (autor)

Kvaka 22

1232 din

Stara cena: 1540 din

U korpu

Mnogo pre M*A*S*H-a, Pajtonovaca ili Crne Guje postojala je jedna kvaka, i to – KVAKA 22.
Upoznajte najluđu letačku družinu u II svetskom ratu koju ćete obožavati i smejati se do suza poput miliona čitalaca širom sveta!
Jedan od najvećih romana američke i svetske književnosti, ova urnebesno smešna i mračna satira prati američku eskadrilu stacioniranu na tlu Italije u sam smiraj rata, kao i njenog najrazumnijeg pripadnika Josarijana u pokušaju da sačuva živu glavu i izbegne pogubno birokratsko pravilo oličeno u neprelaznoj KVAKI 22. Rađeno po 50.

jubilarnom izdanju, ovo delo se ponovo pojavljuje pred srpskim čitaocima kao savršen primer ciničnog, gorkog i uzaludnog humora kojim su opisane dogodovštine običnih vojnika zatečenih u vrtlogu rata u nekim od najnezaboravnijih scena u svetskoj književnosti.

Kultni roman KVAKA 22 jeste maestralno delo svetske književnosti koje će vas zabaviti i istovremeno pokrenuti u vama sasvim ozbiljna pitanja.

Knjiga je opremljena novim predgovorom Kristofera Baklija, kao i uvodom koji je napisao autor.Početkom Drugog svetskog rata Heler je radio u brodogradilištu dok nije pristupio vazduhoplovnim snagama SAD. Izvršio je šezdeset borbenih misija kao član posade bombardera B-25 u severnoj Africi i Italiji. Iz ovog iskustva rodio se roman po kome je snimljen istoimeni kultni film. Kvaka 22 prožeta je crnim humorom; satirično prikazuje užase rata i moć moderne civilizacije, pogotovo birokratskih institucija, koji uništavaju ljudski duh.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Filip Višnjić; 2016; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 520 str.; 978-86-6309-126-9;