Kuća videla i senke

Nikolas Grifin (autor)

Kuća videla i senke

rasprodato

Istorija, mit, medicina i magija u zanosnoj priči o častoljublju, obmani i o tome koliko ranjiva ljubav može biti.

Savremeni Edgar Alan Po, Nikolas Grifin, nam predstavlja uzbudljivu sliku Londona s kraja XVII i početka XVIII veka. Mladi i častoljubivi Džozef Bendiks, posle studija u Parizu, uništen glasinama o vezi sa francuskom koketom, odlazi u London i postaje šegrt brilijantnom hirurgu ser Edmundu Kalkraftu. I dok Kalkraft pokušava da lek za različite bolesti nađe u telima mrtvaka, Bendiks je ubeđen da bolesti i zaraze imaju psihosomatsko poreklo.

Dodatni motiv Benediksovih istraživanja je i sve veća ljubav koju oseća prema Kalkraftovoj kćerki koja boluje od posebne vrste slepila. Dvojica lekara prestupaju granice morala u vrtoglavoj poteri za naučnim napretkom. Taj izazov ih odvodi u mračne igre s onom stranom Londona koja je van svakog zakona. Od zatvora do ludnica, od anatomskih laboratorija do zimskog vašara na zaleđenoj Temzi, njih dvojica počinju jedno nadmetanje i glavom i srcem...
Suviše stidljivom da preduzme konkretne korake Benediksova jedina nada biće u pronalaženju leka za nju ali njegov plan će imati za posledice potpuno druge efekte.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2007; Broširani povez; latinica; 21 cm; 227 str.; 978-86-7804-095-5;