Krstaško zlato

Dejvid Gibins (autor)

Krstaško zlato

rasprodato

Od pada Rima do poslednjih dana nacista:potraga za najvećim izgubljenim blagom
Današnja Turska. Kad arheolog Džek Hauard započne istraživačko ronjenje u Istanbulskoj luci, nada se da će pronaći basnoslovne dragocenosti izgubljene u toku krstaških pohoda, među njima i menoru. Međutim, otkriva nešto sasvim drugo. U međuvremenu je u jednoj prašnjavoj katedralnoj biblioteci u Engleskoj pronađena odavno zaboravljena srednjovekovna mapa. Ta dva nalaza mogla bi promeniti naše viđenje istorije. Odjednom počinje trka s vremenom: naći zlato i one koji neće ni od čega prezati da ga se dokopaju...Potraga za menorom i njenim tajnama vodi Džeka Hauarda od pada Rimskog carstva i uspona Vikinga na severu do dana nacističke moći, otkrivajući uzbudljiviji i možda mnogo opasniji trag nego što bi iko mogao zamisliti.

NAJSVETIJE BLAGO
Masivna zlatna menora – sveti zlatni svećnjak – simbol jevrejske vere, opljačkan iz Svetog hrama u toku konačnog pustošenja Jerusalima.

ISTORIJSKI SIMBOL
Proneta u trijumfu kroz Rim, postala je simbol pobeda Carstva nad narodima i verama širom sveta. Kad je prestonica Rimskog carstva premeštena u Konstantinopolj, tamo je preneta i menora...

POSLEDNJI KRSTAŠKI POHOD
...Ali je nestala kad su krvožedni krstaši opljačkali grad 1204. godine.

DO DAN-DANAS NIKO NE ZNA GDE JE MENORA.

„Šta dobijete ako ukrstite Indijana Džounsa s Denom Braunom?
Odgovor: Dejvida Gibinsa“
Mirror

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost , Krstaški ratovi
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 349 str.; 978-86-521-0382-9;