knjizara.com
Krisalis

Heder Terel (autor)

Krisalis
rasprodato

Od tajnog poštovanja katoličanstva u Holandiji sedamnaestog veka pa do neizrecivih zločina nacista koji i danas odjekuju širom sveta umetnosti, remek-delo holandskog slikarstva - Krisalis stvara oko sebe auru tragične sudbine.

U trileru koji obuhvata vekove prepliću se tokovi istorijske priče o izgubljenoj slici i tri nezaboravne ličnosti: strastvenom umetniku koji zbog nje gubi svoj ugled, posvećenom kolekcionaru koji zbog nje umire i o neumornoj ženi advokatu koja rizikuje svoju karijeru da bi je spasila.

U središtu radnje nalazi se Mara Kojn, perspektivni advokat sa Menhetna, angažovana kao branitelj prestižne aukcijske kuće u slučaju tužbe da je centralno delo njene najavljene javne prodaje zapravo žrtva nacističke ratne otimačine. Ali iste one veštine koje su Maru učinile izuzetnom parničarkom istovremeno je čine i sumnjičavom, tako da ona počinje da veruje da takve optužbe mogu biti istinite. Zarobljena u lavirintu zakonskih trikova i iznenađujućih preokreta, Mara vodi slučaj koji u potpunosti može da uništi njenu reputaciju.



Krisalis je izvanredan roman koji nam otkriva inteligentan i energičan novi glas romanopisca koji dolično poznaje materiju kojom se bavi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2007; ćirilica; 21 cm; 263 str.; 978-86-7346-593-7;