knjizara.com
Kradljivica koja je pevala oluje

Sofi Anderson (autor)

Kradljivica koja je pevala oluje
980 din
Stara cena: 1089 din
U korpu

Kradljivica koja je pevala oluje je najnoviji roman Sofi Anderson, autorke Kuće na pilećim nogama, i sasvim sigurno spada u knjige za decu koje ćete obožavati.
Plutajuće ostrvo Morovija oblikovano je kao slomljeno srce. Dom je dvema vrstama – alkonosti su ljudi-ptice koji žive na plimnijoj strani ostrva, i ljudima.
Gotovo svi alkonosti, do vremena kada napune deset godina, razviju sposobnost da pesmom izazivaju čaroliju. Neke pesme mogu učiniti da cveće procveta, da vatra plamti svetlije ili da munje udare u zemlju. Do pre tri godine ljudi i alkonosti živeli su zajedno, u harmoniji.
Sve dok

jednog vedrog letnjeg dana, kad je more bilo mirno, a nebo vedro, brod Radost, noseći obe kraljice – i ljudsku i kraljicu-alkonost – nije potonuo.
Kad su se vode povukle, močvara je počela da se krčka, tamna, vlažna i turobna. Pejzaž ostrva i opejzaž života svih zauvek su se promenili.
Jedini naslednik – prestolonaslednik Vasja – bio je premlad da bi mogao da vlada, i niko nije znao šta da se radi.
Tada se pojavio Kapetan Ilja. Kazao je da ima dokaz kako je čaropev izazvao plimni talas i da se to mora kontrolisati zarad bezbednosti svih. Alkonosti su proganjani, čaropev je zabranjen.
Konopljarka, jedna od alkonosta, veruje da će njena pesma ponovo ujediniti stanovnike ostrva.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Propolis Books; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 416 str.; 978-86-80802-93-0;