knjizara.com
Korporativno upravljanje investicionim poduhvatima

Dragan V. Žarković (autor)

Korporativno upravljanje investicionim poduhvatima
3520 din
U korpu

Autor je na sistematičan način kroz praktične primere prikazao fenomen korporativnog upravljanja investicionim projektima. Takođe je posebno obrađen pojam korporativnog upravljanja koji je novijeg datuma u odnosu na opšti pojam upravljanja. Sastavni delovi knjige: empirijski podaci, crteži, skice, tabele, dijagrami, stavovi, zaključci, itd. potvrđeni su na realizaciji mnoštva investicionih projekata i investicionih programa i datiraju od početka devedesetih godina prošloga vijeka, do kraja 2020. godine.

Isku

stvo autora, kao glavnog menadžera, u svim kombinacijama subjekata investicionog poduhvata: invesitor –izvođač pružila je širok spektar pogleda na probleme a i mogućnosti da se lakše shvate i brže identifikuju mogućnosti razvoja različitih kriznih i konfliktnih situacija, sa jedne strane, i uspešnije primene poznate metode i tehnike upravljanja investicionim poduhvatima u takvim situacijama, sa druge strane. Takva uloga je doprinela da se kompletan proces sagleda iznutra, u potpunosti i celovito.

Prikazane tehnike treba da omoguće da se prednosti i kvaliteti kompanije usklade sa zahtevima i karakteristikama regionalnog i međunarodnog tržišta.

Analizirane su karakteristike, učesnici i faze u realizaciji projekata, tehnike korporativnog upravljanja, kao i uticaj pravno-ekonomskog ambijenta na kvalitet investicionog projekta.

Posebnu pažnju autor je posvetio ekonomskoj i društvenoj održivosti investicionih projekata, kao i održivosti sa stanovišta uticaja na životnu sredinu.

Knjiga je namenjena: studentima osnovnih i poslediplomskih studija na fakultetima i višim školama istraživačima u ovoj oblasti kao pomoć u izradi studija, teza i disertacija; inženjerima u kompanijama koje upravljaju investicionim projektima u građevinarstvu; menadžerima u kompanijama, radi razumevanja uticaja tehnika korporativnog upravljanja na pravljanje resursima i poslovnim strategijama na investicionomtržištu u građevinarstvu.


Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: AGM knjiga; 2021; Tvrd povez; latinica; 25 cm; 215 str.; 978-86-6048-029-5;