knjizara.com
Komšija pod plafonom

Peter Svetina (autor)

Komšija pod plafonom
712 din
Stara cena: 792 din
U korpu

Na krovu komšije Andreja kokoške su uredile sebi dom. Dopao im se pogled. A komšija Andrej im svira klavir.Gospodin Antonelo živeo je u ulici koja nije bila ni najmanja ni najkraća, već, prosto, najuža na svetu. Jednog dana, gospodin sa šljivom u ruci zaglavio se skidajući šešir, pozdravljajući gospođicu u mimohodu, koja mu je pomogla. Ali, šljiva je ispala. I izraslo je usko drvo s širokom krošnjom i davalo šljive od kojih su pravili kolač.

Komšija pod plafonom ponekad, iznenada, poleti kad pomisli na komšinicu Jolandu koja poleti kad pomisli na njega. I shvatili su da će, držeći se za ruke, jedno drugo zauvek zadržati na sigurnom.

Slikar želi da o

slika svet i zato puno putuje. Pekarka voli džem od kajsije u krofnama. Jednom su razgovarali, ne zna se šta, prolazio je voz, pa se nije čulo. Ali su, nakon tog razgovora, slike postale najslađe na svetu.

Ispod mosta je plovio brod. Preko mosta je vozio tramvaj. Pored klupice trčala je devojka s repom. A jedna baka je slučajno pritisnula kvakicu koju je deka imao na džepu svoje košulje. Džep se otvorio i baka je pala deki u srce.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Slovenačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Propolis Books; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 96 str.; 978-86-80802-78-7;