knjizara.com
Kompjuter po mojoj meri
bitni saveti za izbor komponenti sistema PC-ja i njihova namena

Miloš Milašinović, Danijel Milašinović (autor)

Kompjuter po mojoj meri
rasprodato

Cilj ove knjige je da pruži najelementarnije informacije čitaocu o personalnim kompjuterima (PC), koje treba da mu pomognu u izboru odgovarajuće konfiguracije sistema, spoljnih uređaja i neophodnih programa u skladu sa njegovim potrebama i još značajnije - u skladu sa njegovim mogućnostima.
Shodno tome, knjiga je namenjena pre svega onima koji žele da kupe kompjuter, a nemaju mnogo znanja o toj oblasti, a ni novca da brzo i lako isprave grešku pogrešnog izbora pri kupovini kompjutera, odnosno elektronskog digitalnog racunara. Pre svake

kupovine, pa makar to bio i TV-aparat, a o automobilu da i ne govorimo - kupac se informiše o osnovnim karakteristikama, mogućnostima, mogućnosti kupovine i ceni. On želi da sazna šta, kako, gde i po kojoj ceni može da kupi. Ako ne poznaje tu oblast, a malo je prodavaca koji odlično poznaju ono što prodaju, mogućnost pogrešnog izbora je velika. Tim više ukoliko kupac nije sasvim siguran u konkretnu namenu kompjutera. Pomoć može potražiti od stručnjaka, poznanika amatera i dr. Značajan izvor informacija su prikazi i testovi u stručnim i popularno stručnim časopisima. Nažalost, prema tim testovima, gotovo jedini kvalitet koji postoji je uglavnom brzina rada. Međutim, za većinu korisnika to nije prvi kriterijum, već funkcionalnost, ekonomičnost kupovine i/ili korišćenja, pouzdanost i sl.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Računarska mašinska oprema , Računarski hardver , Personalni računari
Ostali naslovi iz oblasti: Hardware , , Osnovi

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 3. izdanje, 2003; Broširani povez; latinica; 25 cm.; 313 str.; 86-7310-273-1;