knjizara.com
Programiranje CNC mašina za sečenje - Elektroerozija, Nesting, Water jet, Plazma, Laser

Radiša Ćirković (autor)

Programiranje CNC mašina za sečenje - Elektroerozija, Nesting, Water jet, Plazma, Laser
3300 din
U korpu

Primeri, korišćeni u knjizi, mogu se skinuti sa linka. koji se dobija kupovinom knjige.

Knjiga je namenjena novim korisnicima programa Feature CAM i prilagođen je verziji 2020 mada ga mogu koristiti i imaoci starijih verzija, jer korisnički interfejs nije menjan još od verzije 2017 zatim programa Sheet CAM i programa Solid Edge Nesting.

Obrađeni su osnovni koncepti i najčešće korišćene komande neophodne početniku koji želi da dostigne srednji i viši nivo znanja u radu sa programom Feature CAM modul erozimat (Wire), Sheet CAM moduli Laser, Plazma i Water Jet i Nesting u programu Solid Edge.

Priruč

nik je prvenstveno okrenut kreiranju tehnologije obrade delova, kao i izradi prateće dokumentacije koja prati obradu delova na CNC erozimatima, mašinama za sečenje materijala Laser, Plazma i Water Jet.

Kroz poglavlja priručnika, obrađene su sve vrste operacija koje se javljaju kod obrade na CNC erozimatima i mašinama za sečenje materijala, ilustrovane su i osnovne funkcije koje Feature CAM i Sheet CAM svrstavaju u izuzetno moćne alatke za izradu tenologije obrade delova na CNC strugovima, glodalicama i erozimatima i mašinama za sečenje materijala.

Rad sa mnogim komandama opisan i ilustrovan je korak po korak, a objašnjeno je i zašto se upotrebljava upravo ta komanda.

U knjizi nisu obrađene sve komande Feature CAM-a i Sheet CAM-a (mada je prikazan najveći deo) niti sam pokušavao da opišem mnoštvo raspoloživih opcija. Mnoge komande i opcije će sam čitalac otkriti prilikom upotrebe programa Feature CAM i Sheet CAM. Umesto toga knjiga daje solidnu početnu osnovu za dalje proučavanje izrade tehnologije obrade delova na CNC mašinama.

Nakon obrade svih lekcija Vi ćete:

Moći da procesirate relativno složene modele

Znati kako da generišete odgovarajuću tehnolšku dokumentaciju koja prati obradu delova na CNC mašinama

Kao krajnji korak dobijete G kod potreban za izradu delova na CNC mašinama

Razumeti filozofiju rada i terminologiju koja se koristi u Feature CAM-u i Sheet CAM-u

Razumeti filozofiju dizajna i njegovu promenu u CAD-CAM programima radi brze obrade, i metode za procesiranje ugrađene u programu Feature CAM i Sheet CAM

SADRŽAJ

UVOD

ELEKTROEROZIJA (EDM)

OBRADA VODENIM MLAZOM (Water jet)

OBRADA LASEROM

PLAZMA REZANJE

PROGRAMIRANJE OBRADE ELEKTROEROZIJOM FEATURE CAM-u

PROGRAMIRANJE SEČENJA MATERIJA

WATER JET, PLAZMA, LASER

ZAKLJUČAK

LITERATURA

O AUTORU

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Računarska mašinska oprema
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: AGM knjiga; 2020; Tvrd povez; latinica; 438 str.; 978-86-6048-024-0;