knjizara.com
Kod dva bela goluba 3 (stari Beograd)

Milja Milosavljević (autor)

Kod dva bela goluba 3 (stari Beograd)
rasprodato

Knjiga sadrži sedamnaest tekstova koji su imali radiofonski prikaz u istoimenoj emisiji Prvog programa Radio Beograda.
To su: Varoške kapije, Pozorišni trg, Milan Kujundžić Aberdar, Iz burne istorije Narodne biblioteke Srbije, Kako je sačuvano Miroslavljevo jevanđelje,Anastas Jovanović – prvi srpski fotograf, Dr Lazar Paču, Rodolfu ArčibalduRajsu – „vojniku pravde, istine i prava“, Kako je podignut parlament,Markovdan – svetkovina Palilulaca, Iz prošlosti beogradskih izletišta (A. Kotlo),Dimitrije - Mita Cenić – srpski politički Nostradamus ( D. Simeunović),Vukov spomeni

k, Tragični let Edvarda Rusijana, Dr Milan Jovanović Batut– zdravstveni prosvetitelj, Nove godine u starom Beogradu i Priča o grbu.Na 195 stranica osvetljavaju se znani i manje poznati istorijski događaji i ličnosti. Prate ih slikovni prilozi i fotografije.
Iz recenzije Dr Miloša Nemanjića: „U ovoj knjizi imamo jedan lep izborkako ličnosti, tako i mesta i događaja koji zaslužuju pažnju. Za razliku od velikeistorije, ali isto tako i za razliku od enciklopedijskih odrednica, ovako koncipirane knjige daju ljudsku punoću biografijama i konkretnost manje ili višepoznatim mestima i događajima“.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Beograd
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Signature:Milja Milosavljević - izdavač; 2010; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 195 str.; 978-86-6051-030-5;