knjizara.com
Knjiga izgubljenih snova

Ijan Makdonald (autor)

Knjiga izgubljenih snova
rasprodato

Gradić na Marsu čijim stanovnicima neko ili nešto krade snove... Vanzemaljska ekologija koja se razvija u podnožju Kilimandžara i stupa u zastrašujuće simbioze s okolnim biljnim, životinjskim i ljudskim svetom... Irski terorista zaljubljen u devojku sa zvezda... Sudbina davno nestalog Kralja svinga koji se obreo na Crvenoj planeti... Džejms Džojs kao zvezda radija i plesnih dvorana... Duša svetice zarobljena u moćnoj lokomotivi Ares ekspresa... Tajanstveni vremenski vrtovi kao kapija vilinskog sveta... Koreni Van Gogovog ludila... Nanotehnolo

gija kao izvor besmrtnosti: sve to, i mnogo više, pronaći ćete na stranicama zbirke pripovedaka najvećeg majstora savremene fantastične proze.
Knjiga izgubljenih snova, zbirka kratke proze Ijana Mekdonalda, u izboru i prevodu Gorana Skrobonje, ekskluzivno je izdanje namenjeno srpskim čitaocima kao presek jedne izvanredne spisateljske karijere. Tu su sabrane priče povezane sa najpoznatijim Mekdonaldovim romanima – Bespuće, Čaga, Kralj jutra, kraljica dana, Žrtvovanje budala i Nekrovil, ali isto tako i samostalne pripovesti koje svedoče o neobuzdanoj mašti genijalnog erudite i keltski poetičnog pripovedača.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Paladin; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 525 str.; 978-86-87701-08-3;