knjizara.com
Klinac Normalac i odmetnuti heroji

Greg Džejms, Kris Smit (autor)

Klinac Normalac i odmetnuti heroji
782 din
Stara cena: 869 din
U korpu

Supergubitnici i superheroji u novoj akciji spasavanja sveta. Da li je u besmislenim stihovima odgovor? Ili zamka?
Kada si superheroj niko ti ne kaže da li ćeš dobiti superpojas i gomilu patentiranih spravica. Postoji li neka prodavnica iz koje uzimaš svoj superherojski kostim? Da li u tom paketu dobijaš i starog, mudrog batlera, koji će ti reći kada je vreme da prestaneš s herojisanjem? Ko uopšte zna šta se dešava kada postaneš superheroj?
Ni na jedno od ovih pitanja Mark Kupnik nije imao odgovor.
Mark je vođa tima Supergubitnika. Petorke u kojoj svaki član ima neki urođeni talenat. Izuzev Marka – on je rođen bez dara. Mark je dokaz da

ti nije potrebna supermoć da bi bio superheroj. Da su srčanost i odanost prijateljima važniji.
Šivering Sends je jedan od najbezbednijih zatvora na svetu. Nalazi se ispod mora. Negde daleko, daleko, da dalje ne može biti. I u njemu postoji jedna ćelija bezbednija od svih ćelija na planeti. Sagrađena je za najopasnijeg neprijatelja za svakog člana Alijanse heroja… Sem za Marka Kupnika.
Na ulasku u ćeliju stoji zlokoban natpis: Ulazite u zonu gubljenja nadarenosti.
Čovek u ćeliji godinama je osluškivao zatvorenih očiju i nakrivljene glave. Podešavao je svoje supersenzitivno čulo sluha poput stanica na radiju i njime pretraživao i osluškivao svet iznad sebe. Slušao je godinama i nije čuo ništa korisno. Ali sada se nešto konačno promenilo. Kucnuo je čas. Vreme je da ponovo preuzme stvar u svoje ruke. Osim njega u tamnicu niko nije kročio punih trideset godina. Trideset godina taj tajanstveni čovek nije progovorio.
Sada se okrenuo prema kameri koja je pratila svaki njegov pokret i rekao: ,,Dovedite mi Klinca Normalca.”
Marku je izgovorio samo stihove. Nerazumljive bilo kome, a Alijansa heroja nema vremena da se bakće s nerazumljivom poezijom. ,,…Pet od meteorologa, jedan od jagode, dva od testere…”
Klinac Normalac ne želi da razočara one koji veruju u njega. Papirić sa stihovima čuvao je kao najveću dragocenost. Ipak je u stihovima odgovor. Ili zamka?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Propolis Books; 2020; Broširani povez; latinica; 20 cm; 391 str.; 978-86-80802-32-9;