knjizara.com
Klanica

Li Čajld (autor)

Klanica
1039 din
Stara cena: 1299 din
U korpu

„Čajld piše sigurno i snažno poput čelika.“ – Publishers Weekly

Bivši vojni policajac Džek Ričer je lutalica. Bez stalne adrese, on putuje Amerikom noseći sa sobom samo sklopivu četkicu za zube, pasoš i karticu za bankomat. Dok slučajno prolazi kroz majušni grad Margrejv u državi Džordžiji, u roku od sat vremena Ričera hapse pod sumnjom da je ubio nekoga. Kakva divna dobrodošlica! Ričer zna da nikog nije ubio. Bar ne ovde, i ne u skorije vreme. Ali su šanse da bilo koga u to ubedi nikakve. Bar kada je u pitanju Margrejv, gde je to prvo ubistvo u poslednjih trideset godina, a Ričer jedini stranac u gradiću u kom se svi znaju.


Klanica je pr

va knjiga u fenomenalnom serijalu bestseler trilera prema kojem je snimljena televizijska hit serija Ričer. Ovaj moderni vitez lutalica, istreniran da misli brzo i dela još brže, predstavlja savršenog heroja savremenog doba.

Roman Klanica je ranije objavljen u Srbiji pod imenom Mesto zločina.

„Klanica odnosi nagradu za najbolji roman o korumpiranom južnjačkom gradiću u leto i za najbolju eksploziju stovarišta.“ – Stiven King

„Retko se pronalazi onaj ko ume da piše i vrhunsku akciju i zanimljive misterije. Čajld je takav pisac, a u Klanici nam je osim toga pružio i neverovatnog junaka da navijamo za njega.“ – Džefri Diver


Romani o Džeku Ričeru, čije je pisanje Li Čajld započeo još 1997. spadaju u najuspešnije savremene triler serijale. Glavni lik je izuzetno upečatljiva i markantna ličnost čija je nepokolebljiva borba za pravdu, u kombinaciji detektivskog pristupa i primene grube fizičke sile, zaštitni znak ovih inte-ligentno napisanih i napetih priča.

Na osnovu serijala snimljena su dva filma s Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, a prva sezona serije Ričer, emitovana na striming platformi Amazon Prime, postala je svetski hit i pobrala nepodeljene simpatije gledalaca.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 431 str.; 978-86-300-0245-8;