Karl Frode Tiler

Karl Frode Tiler

KARL FRODE TILER (1970) je nesumnjivo jedan od najvažnijih pisaca svoje generacije. Dive mu se zbog njegove prepoznatljive, furiozne proze i njegove sposobnosti da kreira žive, složene likove, čija sudbina često izgleda zapečaćena njihovom nemoći da pobegnu iz sopstvenih destruktivnih obrazaca ponašanja koji obeležavaju njihove veze sa drugim ljudima. Mada bi oni mogli biti shvaćeni kao mračni i očajni, Tiler uspeva u slikanju ovih tragičnih likova na način koji pobuđuje najdublje saosećanje čitaoca.
Za prva tri romana Padina (Skraninga, 2001), Sporedni likovi (Bipersonar, 2003) i Zaokruživanje (Innsirkling, 2007) dobio je niz književnih nagrada u Norveškoj, između ostalog nagradu Tarjei Vesos za najbolji debitantski roman 2001. godine i nagradu slušalaca radio stanice P2 za najbolji roman, iste godine, za roman Padina. Za roman Zaokruživanje dobio je Nagradu Brage 2007. godine, norvešku Nagradu kritike, iste godine, i Evropsku nagradu za književnost 2009. godine.
Svira u rok grupi Kong Ler.

autor Karl Frode Tiler

1 naslova [prikazano 1-1]

Zaokruživanje

Karl Frode Tiler

Broširani povez, Zavet, 2012, ISBN: 978-86-7034-089-3, latinica
David se ne seća ko je. Oglas u novinama poziva prijatelje i poznanike da mu pišu pisma, kako bi mu se vratile uspomene. Prijatelj iz detinjstva Jun, ...

U korpu 880 din