×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Kapital u ekonomiji tranzicije

Sreten Sokić (autor)

Kapital u ekonomiji tranzicije
1320 din
U korpu

"Knjiga koju nudim čitaocu ne govori o prošlosti. Ona je čak i protiv mistifikacije što je konzervativac i reakcionar iz istorije priziva. Otuda će se u sadržaju raspoznati silina neminovnosti, snaga budućnosti... pa i onoga što je razvojno, ekonomsko, zakonito... što su zapažene činjenice progresa. Dokazao sam, nadam se, da ono što je formalno novo, ili konstituiše svet realnosti, nije po sebi i smisao budućeg sveta. Teško je razočarati sve one koji vladajuće stanje realnosti prikazuju kao spas ili koriste u svoju odbranu kao galaksijske životne nazore. Način razmatranja

i primenjeni metodi analize i istraživanja potvrdili su sadržaje mojih dugogodišnjih selekcija činjenica i njihovu upotrebu. Saopštene su brojne činjenice kojima se nema ništa suštinski i naučno dodati. Čak i produbljena društvena poniranja u knjizi su putokazi, u njima su tajne otvaranja perspektiva, ekonomskih, demokratskih i društvenih pretpostavki i osnova progresa, ne samo Srbije." (Prof. dr Sreten Sokić)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Tranzicija , Privatizacija
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Zavet; 2005; latinica; 24 cm; 840 str.; 86-7034-065-8;