knjizara.com
Kandidat

Horhe Bukaj (autor)

Kandidat
1210 din
U korpu

Nakon nekoliko decenija snažne diktature u Santamori, general Kuevas neočekivano raspisuje demokratske izbore. Uzbuđenje i radost stanovništva brzo se pretvaraju u užas i pometnju zbog niza terorističkih napada, otmica i ubistava. U nastalom haosu psihijatar Agustin Montiljano, televizijska reporterka Karolina Giharo, i njihov prijatelj, lekar Mario Fosi, pokušac´e da otkriju ko vuče konce ovakvog bojkota. Cilj zavere je očigledno uništenje jedine moguc´nosti zemlje za demokratsku buduc´nost. Istraga c´e ugroziti njihov život i naterati ih da preispitaju svoje prijateljstvo, ideje i vrednosti.
„Kandidat“ je napet psihološki triler fokusiran na opasnu igru moc´i. Prikazana je sposobn

ost političara da manipulišu običnim ljudima i da koriste ljudske potrebe za slobodom i pravdom radi lične koristi, kao i, sa druge strane, nesebična borba onih koji veruju u odbranu slobode i pravde.
Ovde se Bukaj otkriva kao besprekorni pripovedač i romanopisac, sposoban da prodre u motive ljudskog ponašanja, kao i da ponudi zamršen i ubedljiv zaplet. Ovo je priča kojoj ne trebaju čitaoci, vec´ pratioci.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Trileri
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Pi-press; 2020; Broširani povez; latinica; 21 cm; 501 str.; 978-86-6023-408-9;