knjizara.com
Kako da postignete dogovor
postignite sporazum bez popuštanja

Vilijam Uri, Rodžer Fišer (autor)

Kako da postignete dogovor
rasprodato

Autori, koji su godinama na bestseler listi Njujork Tajmsa, porucuju vam ovom knjigom da ste jedino Vi odgovorni za sopstveni život. Oni vam nude lako razumljiv i univerzalno primenljiv metod za pregovaranje o licnim i profesionalnim sporovima. Ta dokazano dobra strategija za postizanje obostrano prihvatljivih sporazuma u svim vrstama spornih situacija – nesporazumi izmedu roditelja i dece, kolega na poslu, klijenata, diplomata – omogucice vam da ne ispadnete naivni i da nikad ne izgubite prisustvo duha.
Jasno i koncizno napisana, ova knjiga se zasniva na studiji Harvardskog pregovarackog projekta, grupe koja se bavi svim nivoima pregovora i sporova, od kucnih pa do medunarodnih. Ali

ona se, takode, zasniva i na brojnim sugestijama biznismena, advokata, sudija, vojnih oficira, rudara i mnogih drugih na kojima su autori isprobali svoje metode pre nego što su ih uoblicili u knjigu.

Prožeta duhovitim anegdotama, knjiga Kako da postignete dogovor otkriva vam kako da
razdvojite ljude od problema; da se usredsredite na interese, a ne na pozicije; kako da uspešno pregovarate sa ljudima koji su mocniji od vas, ili sa onima koji ne igraju po pravilima ili se služe „prljavim trikovima“. Dobicete, takode, i odgovore na 10 pitanja koje ljudi najcešce postavljaju o postizanju sporazuma a koja su podeljena u 4 grupe: Pitanja o pravicnosti i „principijelnim“ pregovorima; Pitanja o izlaženju na kraj s ljudima; Pitanja o taktici i pitanja o moci.

Uz ovu knjigu, koju su i strogi kriticari Biznisvika i Njuzvika ocenili najboljom ocenom, poštedecete sebe mnogih neprijatnosti.


Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: Mono & Manjana; 2005; latinica; 21 cm; 220 str.; 86-84413-96-2;