knjizara.com
Jovan Tucakov
Jovan Tucakov

JOVAN TUCAKOV (1905–1978), po zanimanju profesor, bio je neumorni trudbenik na proučavanju medicinske flore, čijom zaslugom su osnovani mnogi instituti za farmakognoziju, ne samo u zemlji već i u inostranstvu. Svojim pionirskim radom u ovoj oblasti dao je ogroman doprinos u stvaranju škole svetskog značaja i formiranju stručnog kadra, a uz nacionalne akademske titule i naučna priznanja, nosilac je i počasnog doktorata francuskog univerziteta, kao i najznačajnijih priznanja francuskih i engleskih farmaceutskih društava.Ovaj priručnik predstavlja krunu njegovog rada – sakupljeno iskustvo čoveka koji je ceo život posvetio proučavanju medicinske flore, eminentnog svetskog stručnjaka čija je ljubav prema prirodi i čoveku iz naroda, kakav je i sam bio, pretočena u jedinstveno, originalno i nenadmašno delo koje svako domaćinstvo treba da poseduje.

autor Jovan Tucakov

2 naslova [prikazano 1-2]

Jovan Tucakov

Tvrd povez, Službeni glasnik, 2012, ISBN: 978-86-519-1435-8, latinica
Zanimljiv, duhovit i originalan način izlaganja, bogata i svestrana naučna i stručna dokumentacija i čist narodni jezik prof. dr Jovana Tucakova, ...
Rasprodato

Jovan Tucakov

Tvrd povez, Vulkan izdavaštvo, 2014, ISBN: 978-86-10-01124-1, ćirilica
Sveobuhvatno delo najpoznatijeg poznavaoca lekovitog bilja, prvi put u luksuznom izdanju i sa dosad neobjavljenim materijalima.
Biljni lekovi su ...
Rasprodato