knjizara.com
Josip u Egiptu - Josip i njegova braća

Tomas Man (autor)

Josip u Egiptu - Josip i njegova braća
rasprodato

Treći dio tetralogije njemačkoga nobelovca Thomasa Manna Josip i njegova braća nosi naslov Josip u Egiptu. Ta se tetralogija smatra jednim od najvažnijih djela Thomasa Manna, ali i njemačke književnosti dvadesetog stoljeća. Nastajala je od 1926. do 1943., a objavljivana od 1933. do 1943. Sada je ponovno dostupna u cijelosti, i to u novome, maestralnom prijevodu Milana Soklića. Djelo koje se može iščitavati na mnoštvo načina Mann je pisao u emigraciji u godinama najveće svjetske krize, u doba nacističke vladavine. Danas, kada iznov

a živimo u vremenu velike krize koje traži mnogo ljudskosti, solidarnosti i nadasve razuma, Josip i njegova braća iznimno je aktualan i zanimljiv roman.

O njemu najveći poznavatelj njemačke književnosti prof. dr. Viktor Žmegač kaže: “Thomas Mann u svom je golemom romanu u četiri dijela na svoj način ispripovijedao biblijsku priču: mitsku maštu podvrgnuo je psihološkoj analizi u duhu ironije koja se poigrava s doživljavanjem prošlosti. U skladu je s parodističkim stilom način na koji se prepleće drevna predaja s tumačenjem suvremene znanosti, tako da pritom ne napušta slobodu rasuđivanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Nemačka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Fraktura; 2010; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 684 str.;