knjizara.com
Još jedan dan

Mič Elbom (autor)

Još jedan dan
rasprodato

Da li ste ikada izgubili nekog koga ste voleli i poželeli da dobijete priliku za još jedan razgovor, priliku da nadoknadite ono vreme kada ste mislili da će ta osoba biti sa vama zauvek? Ako jeste, onda znate da možete proživeti život sakupljajući dane, a nijedan od njih neće biti vredan kao onaj koji želite da vam se vrati.
Šta bi bilo kad biste ga dobili?

Čik Beneto, propali igrač bejzbola, rastavljen od supruge i ćerke, bez ikakve nade i želje za životom, dobija taj sudbinski dan – u trenutku kada pokušava da se ubije. Ispovedajući se n

ovinaru koji slučajno otkriva da ovaj zaboravljeni veteran može ispričati jednu nesvakidašnju životnu priču, otkriva nam čudesan svet na razmeđu života i smrti u kojem provodi još jedan dan sa svojom preminulom majkom tako što, na putu iskupljenja, prolazi s njom kroz svoje detinjstvo i mladost ponovo proživljavajući traume koje su mu odredile život, ali ovog puta uz prosvetljujuću spoznaju ružnih i lepih istina o svom ocu, majci i sebi, otkrivajući tako ko je zaista on i koje je njegovo mesto u svetu koji je želeo da napusti.

Nežna, topla, u najlepšem smislu reči dirljiva ispovest dostojna Elbomove proslavljene spisateljske sklonosti ka nadahnjujućim pričama koje nenametljivo ukazuju na životne istine i etičke vrednosti, okrepljujući duh verom i optimizmom.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Čarobna knjiga; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 199 str.; 978-86-7702-124-5;