×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Jezik i smisao

Mirjana Krnić Rakočević (autor)

Jezik i smisao
374 din
Stara cena: 440 din
U korpu

Monografija predstavlja vredan doprinos proučavanju jednog od središnjih problema savremene filozovije. Reč je o utemeljenom i veoma uspešno izvedenom konceptu. Autorka objašnjava distinktivno određenje filozofskog pojma smisao preko problematizacije pojmova jezika i istine i eksplikacije onog odnosa jezika i istine koji omogućava poimanje smisla. U radu je razmatrano područje savremene filozofije jezika i tiče se njenih centralnih problema. Autorka nastoji da istakne značaj koji pripada kagegoriji jezičkog smisla i da pokaže na koji se način ovaj pojam može adekvatno razumeti.
Monografij

a je priređen master rad "Odnos jezika i smisla iz perspektive hermeneutičke, logicističke i pragmatičke filozofije", odbranjen 2006. god. na Filozof. fak. Univerziteta u Novom Sadu. Summary: Language and Sense.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hermeneutika , Filozofija jezika
Ostali naslovi iz oblasti: Filologija i lingvistika

Izdavač: Zadužbina Andrejević; 2012; Broširani povez; ćirilica; 22 CM; 75 str.; 978-86-525-0015-4;