knjizara.com
Java 9

Peter Verhas, Edward Lavieri (autor)

Java 9
1980 din
U korpu

Java 9 i nove funkcije u njemu poboljšavaju Javu - jedan od jezika koji programeri najčešće koriste za izgradnju robusnih softverskih aplikacija. U Javi 9 je stavljen poseban naglasak na integraciju modularnosti pomoću alatke Jigsaw. Ova knjiga predstavlja jednostavno uputstvo za učenje Java 9 programskog jezika.

Dati su pregled i objašnjenje novih funkcija koje su uvedene u jezik Java 9 i važnosti novih interfejsa API i poboljšanja. Neke od novih funkcija Jave 9 su inovativne, pa, ako ste iskusni programer, moc´i c´ete, ukoliko ih naučite, da izradite ekonomičniju poslovnu aplikaciju. Date su nove

praktične smernice za primenu novostečenog znanja u vezi sa Javom 9 i dodatne informacije o buduc´em razvoju Java platforme. Ova knjiga c´e vam pomoći da poboljšate produktivnost, tako što ćete vašu aplikaciju učiniti bržom. Kada naučite najbolje tehnike koja se koriste u Javi, moći ćete da rešavate programerske probleme u vašoj organizaciji.

Nakon što pročitate ovu knjigu, znac´ete važne koncepte ne samo Jave 9, vec´ i programiranja pomoću ovog sjajnog programskog jezika.

Pisaćete modularne Java aplikacije u novom sistemu modula.

Izvršićete migraciju postojec´ih Java aplikacija u modularne aplikacije.

Naučićete kako se koristi G1 sakupljač „smeća“ (garbage collector) da biste mogli da iskoristite performanse vaših aplikacija.

Koristic´ete opcije koje se nalaze u novom Java komandnom okruženju.

Testiraćete efikasnost vaše aplikacije pomoću alatki JVM-a.

Videćete na koji način Java 9 obezbeđuje podršku za http 2.0 standard.

Koristićete nove interfejse API za obradu procesa.

Otkrićete dodatna poboljšanja i funkcije koje obezbeđuje Java 9.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Java
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2018; Broširani povez; latinica; 24 cm; 447 str.; 978-86-7310-523-9;