Izvini, ali ti si moja ljubav

Federiko Moća (autor)

Izvini, ali ti si moja ljubav

899 din

U korpu

Niki zaista postoji. Federiko ju je slučajno ugledao jednog dana u Ulici Del Korso dok je gluvarila sa svojim drugaricama. Tog dana Niki je iz farmerki izvukla mobilni telefon i skoro sat vremena raspravljala se sa svojom majkom. Federiko se često vraćao u Ulicu Del Korso, ali nikada je više nije sreo.

Pisac je obišao više od dvadeset pet svetionika duž italijanske obale. Poslednjim snagama, kad je već bio izgubio svaku nadu, popeo se na trajekt za Ostrvo ljiljana. Na njemu je našao svetionik ove ljubavne priče.

„Šta si rekla?“
„Čuj, ne gnjavi.“
Niki poče da sakuplja odeću, pomalo zbunjena.
„Ne, ne, ne, sačekaj...

“ Alesandro je sedeo u krevetu, ukrštenih nogu, prekrivenih čaršavom. „Ponovi poslednju reč...“
Niki pusti sve one stvari da ponovo padnu na zemlju i pope se na krevet. Stavila je ruke na bokove, raširenih nogu i gledala ga odozgo.
„Žao mi je. Odlučila sam. I dobro si čuo. Izvini, ali ti si moja ljubav.“

Federiko Moća od rane mladosti mnogo čita i piše. Obećava sebi da će napisati roman pre svoje tridesete godine. Uspeva u tome. Prvenac Tri metra iznad neba odbijaju različite izdavačke kuće.
Nezadovoljan ovim odbijanjem, odlučuje da ga objavi o sopstvenom trošku. Dve i po hiljade primeraka odštampano je za kratko vreme, a mala izdavačka kuća ubrzo se ugasila. Posle dvanaest godina, roman Tri metra iznad neba slučajno je otkriven i ponovo objavljen. Još uvek je na listi najprodavanijih knjiga, sa preko trista hiljada prodatih primeraka.
Godine 2006. pojavio se roman Želim te i mesecima bio na vrhu liste najprodavanijih naslova.
Oba romana prevedena su u više od trinaest zemalja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Za tinejdžere , Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Okean; 2008; Broširani povez; latinica; 21 cm; 570 str.; 978-86-7752-061-8;