knjizara.com
Između igre i matematike

Živko K. Kostić (autor)

Između igre i matematike
rasprodato

Mašta i sama mašta – to je suština ove knjige. Baš se može reći da knjiga kipti od maštovitih pitanja i još maštovitijih rešenja. Kroz nju defiluju carevi, kraljevi, iz istorije poznati mudri ljudi, obični bezimeni ljudi, i svi sa nekim problemima koje valja rešavati. I svugde neki obrti situacija sa ishodima koji ostavljaju pouke.
Knjiga je prebogati oval duhovnih poslastica namenjenih halapljivcima. Začudo, i oni koji to nisu, postaju čim pročitaju prvu priču knjige. A autor je pravi majstor da Vas drži sa visokim interesovanjem za narednu priču, upravo time što je ona koju trenutno čitate veoma zanimljiva. Mamac zanimljivosti vas vodi od jedne do druge priče. I kad stignete do posl

ednje priče, stižete tamo sa osećanjem da želite dalje. Sve je to tako zato što se čitajući ovu knjigu jednostavno ne možete umoriti, jer vas događaji naredne priče mame.
Zabavljajući se na defileu priča i interesantnih dogodovština nećete ni osetiti kako je u pozadini svega – matematika i ni primetiti nećete da ste sve vreme bili u društvu onih koji probleme rešavaju matematički.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Popularna nauka
Ostali naslovi iz oblasti: Matematika

Izdavač: IEF; 2003; ćirilica; 23 cm; 280 str.; 86-483-0029-0;