knjizara.com
Izabrani radovi T. V. Spiveta

Rejf Larsen (autor)

Izabrani radovi T. V. Spiveta
rasprodato

„Dve prognoze za Izabrane radove T. V. Spiveta: - čitaocima će se oni dopasti jednako koliko i meni, i - malo je onih koji su imali iskustva s nečim nalik ovoj knjizi. Zapanjio me je talenat Rejfa Larsena i oduševila njegova plemenitost. Ovo je knjiga koja čini nemoguće: ona spaja Marka Tvena, Tomasa Pinčona i Malu mis Sanšajn. Dobri romani zabavljaju; sjajni predstavljaju dar za čitaoce koji imaju sreće da ih nađu. Ova knjiga je blago."
Stiven King

„Fantastično šarmantna, smešna i pametna. Osetio sam kako mi mozak raste dok sam je čitao. Ko bi rekao da kombinacija kartografije i adolescencije može da bude tako dirljiva i toliko zabavna?"
Geri Štajn

gart

T. V. Spivet je dvanaestogodišnji dečak, genijalni kartograf, koji živi sa svojom porodicom na ranču u Montani. Da bi bolje razumeo svet koji ga okružuje, on crta neobične, vrlo detaljne mape i one krase margine ovog nesvakidašnjeg romana prvenca: mape prirode, ponašanja članova porodice, kao i biljnog i životinjskog sveta iz njegovog okruženja. Spivet prima neočekivani telefonski poziv iz Smitsonijana u kojem saznaje da je osvojio prestižnu Berdovu nagradu. Uobičajenom toku njegovog života dolazi kraj, te počinje luda pustolovina širomcele zemlje, koja odvodi T. V.-a s porodičnog ranča do znamenitih muzejskih holova.

Duga, zabavna i napeta avantura koja iz korena menja njegov život otkriva čitaocima uzbuđujuće tajne njegove porodice i tvori magiju satkanu od reči i slika o plimama i osekama slomljenog srca, o samoći i ljubavi.

Izabrani radovi T. V. Spiveta je vedra, zabavna, beskrajno čarobna i nepodnošljivo žestoka knjiga, putovanje kroz velike i male životne misterije u kojem uživaju čitaoci svih uzrasta širom sveta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Fraktura; 2018; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 361 str.; 9789532661842;