knjizara.com
Iza Boga

Ratko Adamović (autor)

Iza Boga
rasprodato

Profesor Andrija Tomašević, čovek u najboljim godinama, životno i profesionalno uspešan, ugledan i uticajan, na pragu sumnje i na kraju smisla koji polako ističe iz njegovog postojanja, kreće u smeru svog dečačkog sećanja – ka gradu Crne kraljice. Iako sluti gde je krenuo, sve na tom putu je nepoznanica, ljudi koje sreće, hoteli i kafane u kojima se zaustavlja, životne priče i usudi koji se isprečuju na putu... Ovaj neobični hodočasnik izgubljenog smisla sve češće postavlja sebi pitanje: da li je svrha put a ne cilj? O čemu mu govori čovek koji hoda autoputem ili bivši legionar iz Čada? Kakav je to hotel “Ropa” u kome se sakupljaju neobični gosti? Zašto tajne drevnih šuma, pan

ova i drevne vere opsedaju veru Andrije Tomaševića? Hoće li brod koji pristaje kod zidina grada Crne kraljice sačekati svog putnika?
Iza Boga je pikarska povest, avantura traganja za merom stvari, emocija i identiteta, koja traje na granicama poznatog sveta, na kojima se mit meša sa stvarnošću a drevna znanja sa varljivim znanjem i iskustvom života.
Ovo je priča o večnoj snazi ljubavi, moći dobrog i kontinuitetu zla, povest o iskonskoj potrebi da se čovek vrati sebi, drevnom biću sakrivenom negde u tamnim predelima svesti koja, pretrajavajući vekovima, čuva dramatičnost našeg postojanja, istine i identiteta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 304 str.; 978-86-521-0527-4;